Pasta carbonara – recept
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g pasta
  • 1250 g bacon
  • 14 äggulor
  • 1
 riven parmesanost
  • 1
 grovmalen svartpepparKoka spagettin enligt förpackningens anvisningar, gärna med 1 tsk olivolja i vattnet.

  • 1 Skär bacon i strimlor.

  • 1 Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och knaperstek bacon.

  • 1 Separera äggulorna.

  • 1 Häll av vattnet från den färdigkokta pastan och lägg upp den på fyra varma tallrikar.

  • 1 Strö över knaperstekt bacon. Gör en grop mitt i pastan och placera äggulan i mitten.

  • 1 Riv över parmesan och rikligt med grovmalen svartpeppar.


Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.