400 gram
spaghetti, tagliatelle eller fettuccine; valfri pasta eller 4 portioner färsk pasta
1200-250 g
rökt eller rimmat fläsk i tärningar, svenskt eller italiensk pancetta (2 paket)
14 msk
smör
13 msk
finhackad schalottenlök (valfritt)
11 klyfta
vitlök (valfritt)
14
äggulor
12 dl
vispgrädde
12 dl
finriven parmesan eller grana padano
12 krm
salt
12 krm
nymald svartpeppar eller efter tycke
14 extra
äggulor till servering (valfritt), uteslut eventuellt äggulorna i såsen ovan
12 msk
hackad persilja (färsk eller fryst)Koka upp vatten till pastan. Skär fläsk i små tärningar. Stek fläsket i smör några minuter på medelvärme så att det får färg. Koka spagetti - vanligtvis ca 10 minuter. Eller annan pasta enligt paket. Skala och finhacka vitlöken. Skala och finhacka schalottenlöken. Tillsätt lök och vitlök till fläsket och stek någon minut tills löken mjuknat. Håll varmt medan du kokar pastan. Blanda äggulor med grädde och finriven parmesan i en skål. När spagettin kokat klart häller du av den. Spara ca 1 dl av pastavattnet i en skål. Blanda pastan med fläsket och ägg-, ost- och gräddblandningen i en stor panna eller skål. Tillsätt svartpeppar, salt och persilja. Smaka av med salt och svartpeppar. Späd eventuellt med lite av pastavattnet så carbonaran är så såsig du vill ha den. Spara eventuellt lite av osten till garnering. Servera carbonaran med mer nymalen svartpeppar eller en svartpepparkvarn att strö över pastan efter tycke. Sätt gärna fram lite flingsalt och extra riven parmesanost för de som vill. Vidare kan man toppa carbonaran när man lagt upp den på tallrik med en äggula i ett halvt äggskal - det är dock valfritt - det är ju ägg i såsen redan. Har man ägg på toppen äter man det genom att tippa ut äggulan över pastan och sedan röra ut den i resten av pastan. Carbonara brukar serveras med sked och gaffel.
400 g pasta, penne rigate ca 10 körsbärstomater ca 3 dl mozzarellaost, riven. 400 g pasta, penne rigate ca 10 körsbärstomater ca 3 dl mozzarellaost, riven
Häll av vattnet från den färdigkokta pastan och blanda med knaperstekt bacon och lök. Koka spaghettin enligt förpackningens anvisningar, men med olivolja i vattnet
Det finns säkert miljoner recept för hur du ska tillaga den perfekta PastaCarbonaran. Men detta recept är super enkelt, går snabbt att göra och barnen bara älskar det
Rör ner fläsk och äggblandningen med den kokta pastan. Du behöver4 portioner4 portioner pasta150 g rökt fläskSmör2 ägg1/2 dl vispgrädde1/2 tsk salt1 finhackad vitlöksklyfta3 dl riven ost2 krm svartpepparGör såhärKoka pastan. 4 portioner pasta
Vi gjorde alltså LCHF-pasta igår med Carbonara, hur gott är inte det. Sedan vi hittade ett så bra recept på LCHF lasagneplattor, som man kunde använda till att göra pasta, så har vår matinspiration blivit större
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.