En snabblagad lunch eller middag är att medans spaghettin kokar så gör jag en sås genom att steka bitar av rökt sidfläsk tillsammans med kantareller och lite hackad rödlök, när de fått färg häller jag på grädde som får koka och ta smak av allt det goda som nyss stekts i pannan
) Rör om i den heta pastan och avsluta med att ringla lite tryffelolja över. Pastan är ICA. Men det fattas ett krispigt chips av något slag ovanpå svampen, huvudsaken det är krispigt med lite sälta
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Fräs tillsammans med chili i ½ dl olivolja i en gryta. Tillsätt krossad tomat och krydda med salt och peppar
Jag har också tagit fram ett nytt, supersmarrigt och lite lyxigare recept på en klassisk PastaArrabiata, dvs pasta i het tomatsås, som jag verkligen tycker att ni borde testa
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Blanda pastanmed fetaostblandningen, salta lätt och grädda i 225° tills osten smält. 300 g pasta eller ungersk klimp. 200 g rökt sidfläsk eller rökt skinka
Blanda pastan väl med såsen direkt i pannan. Tillsätt körsbärstomater och krydda med salt och peppar. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen
Vänd ner pastan tillsammans med rikligt av finhackad persilja och låt koka ihop i ca. Det jag gillar mest med det intalienska köket är att med få ingredienser kan kombineras till en underbar rätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.