Varvade med smält choklad och rostad kokosoch sådär riktigt spröda men med en seg och härlig kärna. Jag älskar det som tillbehör till en god glass eller som en pavlova med grädde och bär
Fem vitor fick bli maräng. Egentligen för varmt och jag tog ut den för att den inte skulle brännas. Vispa vitorna tillsammans med ca 1 1/2 dl sukrin. Mixa ca 2 dl sötmandel och vänd i. Hade i ca 1 dl kokosflingor också. Smetade ut allt på plåt och in i ugnen 200 grader ca 30 min
Häll det i bunken på de andra ingredienserna och vispa med elvisp ½ timma. Ta en stor långpanna, blanda kokosoch kakao så det täcker botten av långpannan, häll i smeten och lika mycket kokosoch kakao uppe på smeten
Spritsa eller klicka ut marängen överst och bränn av med en brännare. Min bakelse består av kokosmusslor, dulce de leche, röda vinbär och italiensk maräng
Blanda ihop riven kokosmed honung och lite kokosmjölk. Så skönt med sånna helger ibland. Jag gjorde även dessa, riktigt goda kokosoch chokladbars, gjorda på enbart bra ingredienser, vilket känns bra
Smörj en spring-form med antingen kokosolja eller smör och ”bröa” med mandelmjöl eller kokosflingor. Placera äggvitorna i en stor bunke tillsammans med hälften av agaven och vispa tills de är styva men inte “torra”
Bakade lite härligt krispiga småkakor med smak av apelsin ochkokos. Som sötningsmedel, strö finns tex Hermesetas som funkar fint att baka medoch vill man hellre använda naturligt sötningsmedel, vilket jag hellre väljer om jag måste använda sötningsmedel, så finns det Stevia och Agavesirap
Blanda kokosenmed vaniljsocker och kanel. Kokosoljan är ganska fast i konsistensen, men ställ den i en skål med varmt vatten så blir den snabbt flytande
Fröknäcke medkokos. Rör samman torra ingredienser, blanda ner vattnet och rör tills smeten är lagom tjock för att breda ut på två bakplåtspappersklädda plåtar
Rabarber är något som jag verkligen förknippar med sommaren och häromdagen blev jag sugen på att göra en paj med lite andra smaker än en traditionell smulpaj
I med vatten, kokosmjölkoch buljong. Hade jag gjort om de hade jag tagit dubbelt så mycket ingefära och hälften så mycket chili, och toppat med färsk koriander
En supersmarrig tårta med saftiga kokosbottnar, fylld med citronkräm och toppad med färska hallon. KrämenHäll i grädde, ägg och resten av ingredienserna (förutom smöret) i en kastrull och låt krämen försiktigt koka upp på medelhög värme under omrörning
Tag ut kakorna och placera en bit nougat i varje form, täck sedan medkokosfyllningen. Blanda ihop mjöl, socker, vaniljsocker, bakpulver och margarin till en deg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.