Någon som har ett bra förslagpå vad den kan användas till. Helt underbara montrar, där man skulle kunna hugga in på allt Sverige skafferiet bjöd på olika såser, marinader, marmelader
Kavring brukar vi bara baka på jul och påsk här på Solhaga. Men nu till Passionförmat fick vi en beställning av kocken Katja Palmdahl som vill använda den till mässans stora avsmakningsmeny
matlagningsgrädde. Fläskkotletter på italienskt vis – gör så här. Bryn kotletterna i olivolja och smör ca 1-2 min på varje sida. Häll över matlagningsgrädden, lägg på lock och bräsera (småkoka) ca 5 min. 4 person(er) Ingredienser 4 fläskkotletter, (500 g) 0,5 msk färsk salvia, hackad 2 krm grovmald svartpeppar 1 tsk salt 1 msk olivolja 1 msk smör 2 dl matlagningsgrädde 0,5 dl parmesanost, riven Tillbehör , smörslungad bladspenat, pressad potatis
I förra inlägget tipsade jag om bra mat att ha med sig ut på vandring. Allt som är helt torrt kan du bara förvara i plastpåsar och det håller i en evighet, med undantag för kött och fisk
Bottna med sallad och läg på äggröran och tomater. Nypon är - som väl de flesta känner till vid det här laget - starkt inflammationsdämpande och bra när man är stel i lederna, liksom ingefära
) Jag har ändrat på mängden tomater och jag använder krossade tomater istället för hela tomater. Jag har även förenklat själva tillagandet genom att göra köttfärsen i ugn och att jag mer slänger ihop alla ingredienserna på en gång i grytan
Då åkte köttfärsen i soporna (den luktade märkligt) och jag fick dessutom överge matlagandetför att panikköra tillbaka till jobbet på grund av datorstrul
Eftersom vi går på en i Ur och Skur-förskola där man inte serverar frukost så existerar liksom inte riktigt alternativet att låta barnen hoppa över frukosten hemma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.