Detta gjorde jag iordning fredagskväll i mars månad. Det må se ”avancerat” ut, men icke. Köttet stekte jag sedan om alla sidor så att köttsaften stannar inne för att sedan ugnsbaka köttet illsammans med stora körsbärstomater, sparrislängder, squashtärningar, delade lökhalvor från knippe
Passa på, erbjudandet gäller tills på söndag. Den här helgen är det crazy weekend igen på Proteinbutiken och den här gången rear de ut den nya HighProteinPudding
Kanske bort vi fått några fler rotsakskuber eller ytterligare en vegetariskingrediens som skulle passalika bra ihop med de övriga smakerna som älgköttet
Lägg ihönsbuljongtärningarna och philadelphiaosten. Rör om tills osten smält. morötter, rivna (ca 4 st). 1purjolök, fintstrimlad. 1hönsbuljongtärningar. 1philadelphiaost, med örter och vitlök. 14 port Ingredienser 0,5 l morötter, rivna (ca 4 st) 1 purjolök, fintstrimlad 1 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 200 g philadelphiaost, med örter och vitlök 1 krm svartpeppar, nymalenMorotssoppa – gör så här. Koka morötter och purjolök i vatten 5 min
Så här i ”buffétider”, som man väl kan kalla våren med alla dessa fester, passar den italienskaklassikernVitello Tonnato – kalv med tonfisksås – alldeles utmärkt
Därför är det helt enkelt bäst att passa på nu innan snön är borta. Hela veckan ska det vara plusgrader, så nu är det bäst att dricka varm choklad innan våren står utanför dörren
Jag tycker vansinnigt mycket om torsk. Skrei är torsk när den är som bäst. Den vandrar från norra Ishavet ner mot Norge och får ett fastare, köttigare och vitare kött än andra torskfiskar
Även om vintern kanske inte är högsäsong för grönsaker iSverige går det fortfarande att göra flera sorters sallad och varma grönsaker som är någorlunda säsongsanpassade och klimatsmarta (och därmed goda
att fira menar jag. Det dröjer trots allt ett år till nästa gång man fyller. Ett födelsedagskalas ger chans att inte bara träffa sina vänner utan även att pröva sina kokkonster på andra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.