Parmesansoppa med serranochips
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 l kycklingbuljong
  • 13-4 dl parmesanost, riven
  • 12 dl crème fraiche
  • 1 salt
  • 1 peppar
  • 12 röd lök
  • 11 msk socker
  • 14 msk balsamvinäger
  • 110 skivor serranoskinka, rostad
  • 1 blandande färska örter
  • 11 skiva bröd
  • 1 Parmesansoppa1 l kycklingbuljong 3-4 dl parmesanost, riven 2 dl crème fraiche salt peppar
  • 1 Karamelliserad rödlök2 röd lök 1 msk socker 4 msk balsamvinäger
  • 1 Serranoskinka10 skivor serranoskinka, rostad
  • 1 Till servering blandande färska örter 1 skiva brödSoppa
  • Koka upp vatten tillsammans med kycklingbuljongen. Riv parmesanosten och rör ner i grytan tills osten smält. Tillsätt crème fraiche när osten smält och smaka av med salt och peppar. Låt småkoka några minuter. Känns soppan för tunn, red den med lite mjöl eller såsredning. Karamelliserad rödlök
  • Bryn löken på svag värme i smör eller olja under omrörning. Strö över socker och vinäger och låt koka in. Serranoskinka
  • Sätt ugnen på 200 grader och lägg ut skinkan på en plåt. Grädda tills den blivit knaprig, efter cirka 15-20 minuter. Servering
  • Häll upp soppan strö över krossad serranoskinka samt örter. Spara två bitar av chipsen som serveras bredvid tillsammans med en brödskiva.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.