Torsk. Stek i rikligt med smör på båda sidor. Doppa torsken i ägg och rulla den sedan i parmesanosten. Jag älskar citron så det kan nog inte bli för mycket Torsk
Torka av och lägg i en ugnsfast form med lite olivolja och vatten i. Ångad torskmedblomkålsmos, 2p. Tina två bitar torskrygg (jag körde på torskfilé), strö ca 1 tsk salt över och låt fisken rimma i ca 10 minuter. Smaka av med salt, peppar och 1/2 dl riven parmesanost
” och jag och min kompis Frida bestämde oss för att skicka in ett bidrag där huvudrätten var hasselnötspanerad torskfilémedblomkålsmos och trattkantarellsallad
- Torskfile. - Något grönt att ångkoka (jag köpte sånna sparrisar man parat med broccolis). Salta och peppra torsken och doppa den först i ägg och sen i den rivna osten
Dela torsken i portionsbitar. Koka blomkålen mjuk med en buljongtärning. Blomkålsmos. Mosa den och tillsätt riven ost med smak – parmesan är gott, Västerbotten ljuvligt
Följer man inte vv kan man med fördel ta vanlig creme fraiche. Servera med potatis och broccoli. Torsk i ugn med hummersås 3 port. 1 pkt torskblock 400g. Tina och dela torskblocket i 3 bitar och lägg de i en ugnsform. 1 pkt torskblock
Kokt torskmed äggsås är en gammal klassiker som står sig även idag. Första gången hade jag torsk,sen hoki, men annan vit och fast fisk går precis lika bra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.