Lite pyssel är det, men i övrigt lättlagat, och kycklingen blir väldigt mör. Lägg upp direkt på tallrikar med sallad, tomat och päron i en hög på mitten och kycklingen runtomkring
I förra Buffé var det ett recept på en variant av Porchetta di fano. Där skrev man att en riktig porchetta di fano är gjord på helstekt gris som man grillar – och det har man ju inte riktigt hemma i kylskåpet eller frysen
Tärna Gustafskorven och hacka löken. Bryn löken tillsammans med korven, rör ner crème fraiche med den rivna osten och smaka av med svartpeppar och salt
Den här kakan serveras traditonellt vid bondbröllop i Romagna, enligt Artusi. Den påminner om en svensk ostkaka, fast med samma söta, utpräglade mandelsmak som torta di riso
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Vi fick en supergod paj med kräftstjärtar och dill och receptet har jag självklart tiggt åt mig. I fredags var jag dock fortfarande pigg och då hälsade vi på hos min mans syster
Det finns mer eller mindre traditionella versioner av arancini, och jag vågar inte alls kalla min version traditionell eftersom jag då troligen får hela sicilianska matmaffian efter mig
Dessa småkakor kallas Baci di Dama, som ungefär betyder något i stil med ”kvinnans kyssar”, och visst ser de ut som små söta kyssar, med chokladfyllning
L. u. a. s. e. n. k. l. c. r. y. i. g. m. d. j. ö. ä. ,. t. o. 1. p. q. h. f. é. C. v. (. b. ). 2. S. J. x. å. B. K. H. M. T. /. N. U. A. F. w. G. R. t L. l i. k g
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.