250 g Färsk sparris Cirka 10 stycken. 250 g Färsk sparris Cirka 10 stycken. 1 10 st Skivor parmaskinka Eller annan lufttorkad skinka, alternativt bacon
En härlig bufférätt eller förrätt så här i sparristider. parmaskinka (½ skiva till varje sparris). Skölj sparrisen och bryt av den nedersta torra delen
Koka sparrisen i lättsaltat vatten. Fördela sparrisen på skivorna. Rulla in sparrisen i skinkskivorna. Fördela tomatblandningen över brödskivorna, och toppa med sparrisrullarna
Tillsammans med sparris och en sallad räcker det urmärkt som tillbehör till en köttbit. Sparris. 1 knippe sparris. Vira parmaskinka runt sparrisarna och stek snabbt i lite olja eller lägg in i ugnen 200 grader 10 minuter. 1 knippe sparris
Mat i ugn blev ledorden och jag bestämde mig för att göra en plåt fylld med parmalindad kycklingfilé som jag fyllde med parmesanost och färsk oregano, potatis, palsternacka, röd lök och svamp
Bryt eller skär av den nedre träiga delen på sparrisen. Pensla sparrisarna med olivolja och grilla runt om i 5-7 minuter, var försiktig så de inte bränns. 2-3 knippen sparris
Skär bort den nedersta delen på sparrisstjälkarna. 1 knippe grön grön sparris (450 g). Stek på hög värme i lite olivolja ca 2 minuter, krydda med havssalt under tiden
Inga konstigheter, baconlindad sparris är enkelt att göra… och uppskattat. Koka upp lättsaltat vatten och lägg ner sparrisen och låt den koka ett par minuter, den ska fortfarande vara spänstig
Sparrissäsongen är här. Vita, tjocka och mjälla sparrisar finns att tillgå i torg och butik. Det blev helt enkelt stekt torskrygg med vit sparris, pancetta och hollandaisesås
Servera musslorna med sparrisen och garnera med lite kärnor från granatäpplet. Pressa apelsinerna och citronen, sila juicen och koka med stjärnanis och kardemumma tills ca 1 dl återstår, vispa i smöret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.