Mat i ugn blev ledorden och jag bestämde mig för att göra en plåt fylld medparmalindadkycklingfilé som jag fyllde med parmesanost och färsk oregano, potatis, palsternacka, röd lök och svamp
Servera med valfria stekta grönsaker, jag valde. Skär 500 gram kyckling i lagomt stora filébitar. Blanda 2 dl vispgrädde, 2 msk balsamvinäger, i msk koncentrerad kycklingfond och 2 st pressade vitlöksklyftor. Häll såsen över kycklingen och grädda mitt i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter
Lchf ugnsstekt kycklingmed coldslaw. Onsdag vad äter man då, jo, kyckling. Jag brukar dela en hel kycklig, i två delar, dels längs bröstbenet och dels längs med ryggraden
Kombinerad lördags- och Valborgsmiddag medparmalindadkycklingfilé, sås och en svampkräm. Servera kycklingenmed svampkräm ovanpå tillsammans med klyftpotatis, sallad och såsen
När jag växte upp åt vi alltid helstekt kyckling på söndagar, och det var mer eller mindre den enda dagen i veckan som min lillebror verkligen åt med stor aptit
Dela kyckling i två delar, gnid in med olja, krydda och salt invändigt och utvändigt. Lägg upp kyckling på fat, häll lite vatten på plåten och sila skyn i en kastrull
4 Rotfrukter 900 g fast potatis 1 morot 2 palsternackor 250 g rotselleri 2 msk olivolja salt och peppar 1/2 tsk rosmarin Kyckling 650 g minutfiléer av kyckling 1 tsk olja Persiljedipp 1/2 kruka persilja 2 dl lätt crème fraiche (vitlök) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kycklingbröstfilé 5
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.