Skär 500 gram kyckling i lagomt stora filébitar. Stek dom i salt, svartpeppar och oregano tills dom nästan är klara. Lägg dom på en tallrik så att dom svalnar lite innan ni lindar in dom i parmaskinka :) Lägg dom sedan i en ugnsfast smord form.
Blanda 2 dl vispgrädde, 2 msk balsamvinäger, i msk koncentrerad kycklingfond och 2 st pressade vitlöksklyftor. Häll såsen över kycklingen och grädda mitt i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter.
Servera med valfria stekta grönsaker, jag valde: morötter, rödlök, brytbönor, paprika i olika färger och även lite halloumi som e så gott :) Sedan kan man välja om man vill servera klyftpotatis, hasselbackspotatis eller vad man nu vill ha till.
LÄGG KYCKLINGEN I MARINAD. 4 person 1 kg kycklinglårfilé 2 sötpotatis 4 potatisar 4 rödbetor4 morötter 1 rödlök Valfri mängd oliver (svarta el gröna. 1 kg kycklinglårfilé 2 sötpotatis 4 potatisar
Smördegsinbakad kyckling med vitlökost & västerbottensås. Lägg kycklingen åt sidan för att kallna. Dela på smördegen i lagom stora bitar till att göra ett litet paket med kycklingen i
Dela varje kycklingfilé i tre eller fyra bitar. Linda en bit parmaskinka runt om varje kycklingbit. Lägg i kycklingen och låt småkoka i 15 minuter. 600 g kycklingfilé. 3 msk kycklingfond
Kombinerad lördags- och Valborgsmiddag med parmalindadkycklingfilé, sås och en svampkräm. Stek kycklingfiléerna i en stekpanna tills det fått lite färg på båda sidorna
Krydda kycklingen och låt den ligga någon timme så tar smakerna åt sig bättre. Börja med att rosta vitlöken så kan du använda den goda oljan som blir över till kycklingen
Halvera 4 st kycklingfiléer och linda in dem i parmaskinka (1 per filé). Lägg i en ugnsform och häll över en sås på 2 dl grädde, 1 dl crème fraîche, 3 msk balsamvinäger, 1 msk kycklingfond, 1 finhackad vitlöksklyfta, 0. 4 st kycklingfiléer och linda in dem i parmaskinka (1 per filé). Torrstek dem på båda sidorna 2-3 min Lägg i en ugnsform och häll över en sås på 2 dl grädde, 1 dl crème fraîche, 3 msk balsamvinäger, 1 msk kycklingfond, 1 finhackad vitlöksklyfta, 0
4 stora kycklingfiléer, dela på hälften salt & peppar 8 skivor parmaskinka 6 – 8 potatisar, skär i klyftor 3 morötter, skär i stavar olivolja 2 vitlöksklyftor, halvera 1 purjolök, hacka 10 champinjoner, dela 1 gul paprika, skär i bitar 1 citron, skär i. - Läs hela inlägget här 4 stora kycklingfiléer
Denna kycklingfile grytan är inte alls svår och går snabbt att röra ihop. Jag frågade här hemma om dem ville ha pasta eller ris till kycklinggrytan och alla svarade pasta
Fick en vansinningt god kycklingrätt hos min vän som jag har längtat efter sedan vi var där. Skär mozzarellan i lika många skivor som du har kycklinglårfiléer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.