500 g nötfärs 1 potatis, riven 1 dl kokt rödbeta, riven 3 msk kapris 1 gul lök, riven 1 ägg 1 dl grädde 1,5 tsk salt olja, att steka i smör, att steka i 4 ägg, till stekning 4 skivor vitt bröd, till stekning 10 cm färsk pepparrot, skalad 1 ask krasse sallad, att servera till
Servera ägget på det stekta riset med en klyfta lime, koriander och prik nam pla. Rätten serveras ofta med friterat ägg, lime och prik nam pla (chili fisksås)
4 500 g nötfärs 1 ägg 1 dl hackade inlagda rödbetor 4 msk kapris 1 1/2 tsk salt 1 tsk svartpeppar 4 stora skivor formbröd 4 ägg smör till stekning Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Finhacka vitlöken ochlägg i en mixer tillsammans med smör och sardeller. Häll bort vattnet och blanda grönsakerna med salladsbladen, olivoljan och citronsaften
Servera med ett stektäggoch en blandad sallad till. Fördela färsen på brödskivorna och stek dem med färsen nedåt i en medelvarm stekpanna med smör tills färsen får fin färg
Det blev en hastig middag igår så jag tärnade ner lite överbliven potatis i en panna ochstekte köttbullar och prinskorv i en annan och avslutade med ett gäng stektaägg när allt var klart
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.