Ingredienser Portioner: 4 500 g nötfärs 1 ägg 1 dl hackade inlagda rödbetor 4 msk kapris 1 1/2 tsk salt 1 tsk svartpeppar 4 stora skivor formbröd 4 ägg smör till stekning Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken?
Dock var det första gången vi hade Parisare häromveckan. Toppa medägg, riven pepparrot och krasse. En sak som går hem med förtjusning här hemma är middagsmat serverat som matiga mackor
Servera med ett stektägg och en blandad sallad till. Fördela färsen på brödskivorna och stek dem med färsen nedåt i en medelvarm stekpanna med smör tills färsen får fin färg
500 g nötfärs 1 potatis, riven 1 dl kokt rödbeta, riven 3 msk kapris 1 gul lök, riven 1 ägg 1 dl grädde 1,5 tsk salt olja, att steka i smör, att steka i 4 ägg, till stekning 4 skivor vitt bröd, till stekning 10 cm färsk pepparrot, skalad 1 ask krasse sallad, att servera till
Servera ägget på det stekta riset med en klyfta lime, koriander och prik nam pla. Rätten serveras ofta med friterat ägg, lime och prik nam pla (chili fisksås)
Finhacka vitlöken och lägg i en mixer tillsammans med smör och sardeller. Häll bort vattnet och blanda grönsakerna med salladsbladen, olivoljan och citronsaften
Det blev en hastig middag igår så jag tärnade ner lite överbliven potatis i en panna och stekte köttbullar och prinskorv i en annan och avslutade med ett gäng stektaägg när allt var klart
Värm upp stekpanna med lite olja i. Använd inte för varm platta och helst i början använd locket på pannan att äggvita blir genomstekt och inte slemmig
Stek på ett äggmed lite kryddor och servera med sallad och lax, kan det bli bättre. När det stektaägget är klart lägger du på övriga ingredienser och sist men inte minst laxen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.