Ingredienser Portioner. 4 500 g nötfärs 1 ägg 1 dl hackade inlagda rödbetor 4 msk kapris 1 1/2 tsk salt 1 tsk svartpeppar 4 stora skivor formbröd 4 ägg smör till stekning Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Rör ut färsen med äggulor, salt, peppar, rödbetor, lök och kapris. Arbeta till en smidig smet. Fördela färsen på brödskivorna och bred ut till ett jämnt lager
Vänd därefter på parisaren och stek på brödsidan tills den fått färg. Bred smöret på brödskivorna. Blanda samman övriga ingredienser till en smidig färs
500 g nötfärs 1 potatis, riven 1 dl kokt rödbeta, riven 3 msk kapris 1 gul lök, riven 1 ägg 1 dl grädde 1,5 tsk salt olja, att steka i smör, att steka i 4 ägg, till stekning 4 skivor vitt bröd, till stekning 10 cm färsk pepparrot, skalad 1 ask krasse sallad, att servera till
Parisare är en stor, stekt eller grillad korvskiva som serveras mellan hamburgerbröd. Parisaren är vanligast i norra Sverige och lär ha uppfunnits av Tore Strand på Strandbolaget i Umeå
Parisare. Visst var det palt vi åt som norrlandsmiddag häromdan. Det absolut godaste som finns faktiskt. Jag fick frågan av en läsare om jag bodde i norrland och det gör jag inte längre – jag bor på Öland sen 27 år tillbaka och började 2
När killarna i familjen grillade parisare, grillade jag halloumi och gjorde en goood vegburgare. Srirachamajjon gjorde jag genom att blanda sriracha med Hellman´s maonnäs till önskad styrka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.