Ingredienser Portioner. 4 500 g nötfärs 1 ägg 1 dl hackade inlagda rödbetor 4 msk kapris 1 1/2 tsk salt 1 tsk svartpeppar 4 stora skivor formbröd 4 ägg smör till stekning Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Vänd därefter på parisaren och stek på brödsidan tills den fått färg. Bred smöret på brödskivorna. Blanda samman övriga ingredienser till en smidig färs
500 g nötfärs 1 potatis, riven 1 dl kokt rödbeta, riven 3 msk kapris 1 gul lök, riven 1 ägg 1 dl grädde 1,5 tsk salt olja, att steka i smör, att steka i 4 ägg, till stekning 4 skivor vitt bröd, till stekning 10 cm färsk pepparrot, skalad 1 ask krasse sallad, att servera till
Parisare är en stor, stekt eller grillad korvskiva som serveras mellan hamburgerbröd. Parisaren är vanligast i norra Sverige och lär ha uppfunnits av Tore Strand på Strandbolaget i Umeå
Parisare. Visst var det palt vi åt som norrlandsmiddag häromdan. Det absolut godaste som finns faktiskt. Jag fick frågan av en läsare om jag bodde i norrland och det gör jag inte längre – jag bor på Öland sen 27 år tillbaka och började 2
När killarna i familjen grillade parisare, grillade jag halloumi och gjorde en goood vegburgare. Srirachamajjon gjorde jag genom att blanda sriracha med Hellman´s maonnäs till önskad styrka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.