Vegetariska pasta med massor av härliga champinjoner, vitlök och lite hetta. Då var det äntligen fredag och här kommer dagens tips till en mysig kvällsmiddag som inte tar allt för lång tid
Det har ju blivit många bakverk på bloggen den senaste tiden, jag har hur mycket som helst som jag vill fylla på här i receptarkivet och idag tyckte jag att det var dags för en maträtt
Sen blir det pasta med fläsk, ost och spenat. Jo, det måste du faktiskt. Vattnet från pastakoket är stärkelserikt och späder pastasåsen samtidigt som den reder av den
Det är något riktigt, riktigt svulligt i kombinationen med pasta, fetaost, soltorkade tomater och en så där riktigt krämig sås som man bara får när man kombinerar tomat med grädde eller crême fraichè
När det är nån minut kvar tills pastan är klar, tillsätt spenaten i såsen och rör om ordentligt. Tillsätt krossade tomater, oregano, tomatpuré och chili flakes
Jag använde en bit blå ädelost, brie och färskost med dill & gräslök. En ostsås klarar sig rätt bra själv, särskilt om någon eller några av ostarna har mycket karaktär, men det är gott att blanda ner något annat också
Jag använde mig av färsk lax som jag först delade i fyra portionsbitar (kryddade med salt och peppar) och sedan tärnade upp i små bitar, men det går minst lika bra med fryst portionslax
Tag kastrullen från värmen och rör i osten, låt den smälta. Vi brukar alltid spara en lite bit av julskinkan och för ett tag sedan togs sista biten upp ur frysen för att användas i en god pastasås
En snabb, enkel, billig och god pastarätt. I det här receptet har jag använt mig av konserverade champinjoner, men givetvis kan man använda färska som man skivar och steker
Tärna laxen och lägg ner, rör försiktigt och låt laxen svettas lite. Låt sjuda några minuter och när grädden tjocknat något lägg i räkorna och nykokt pastaoch låt allt bli genomvarmt
Har IBS, så ibland blir de torka här i bloggen pga att jag måste lägga om kosten. Genom denna blogg tänkte jag dela med mig av massa recept som jag själv komponerar ihopa Billigt och lättlagat för allt och alla
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.