Marängbotten. Tillsätt socker och fortsätt vispa. Dela marängbottnen på mitten. Smält margarinet i en annan kastrull och tillsätt florsocker och vaniljsocker
Hej och välkomna till min blogg. Här i bloggen skriver jag allt som händer i mitt liv och vad vi gör på dagarna, det handlar mycket om shopping,bakning, nageldesign och så klart om barnen
Den ena var med färska jordgubbar och lemoncurd, och den andra var med päronmousse och vaniljkräm. Tårtan är täckt och spritsad med vispgrädde färgad med rosa färgpasta
Tårtan går att förbereda kvällen innan den ska serveras, men då brukar jag vänta med att garnera med apelsinskal och blommor till precis före servering, eller i alla fall några timmar innan ifall tårtan ska tas med någonstans
Runda marängbottnar varvas med vispad grädde massor av riven vit choklad. Gör så i tre fyra våningar toppa med färska bär och ännu mer riven vit choklad
Fyllningarna fick bli ett lager med lemoncurd och sedan gjorde jag en vitchokladfluff. Värm grädden tillsammans med chokladen i en kastrull på svag värme
Tårtan var en ljuvlig skapelse med jordgubbsmousse och lemoncurd, toppad med italiensk maräng. Spritsa eller bred marängen över tårtanoch bränn av den med en brännare
Spacklad med chokladganache, täckt med ljusrosa marsipan och garnerad med rinnande chokladganache,maränger, färska hallon, macroner, pärlor ,ätbart glitter,och chokladpynt
Lägg därefter på grädden och den andra delen av marängen. Ingredienser maräng. Jag bakade en dubbel sats av denna rise krispies tårta när vi hade vänner på besök och då blir det en hel plåt
I dag var en sådan dag, då den ena killen som hade köpt present och var så besviken att han hade missat kalaset skulle komma över med sin mamma och fika
Bottnarna blev fluffiga och smakade precis som när man köper tårta på konditori och fyllningarna blev väldigt lyckade också, både den med hallon och blåbär och den med vit choklad och citron
Om man vill göra en väldigt enkel men SUPERGOD tårtbotten som räcker till många så rekommenderar jag verkligen denna botten som en sockerkaksbotten medmaräng ovanpå, men man gräddar allt på en gång
Det är verkligen en riktig smarrig tårta som funkar till alla slags kalas och bjudningar och man kan ändra smakerna på de olika lagrena efter säsong och på så vis få en helt ny tårta men ändå en likadan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.