1 eventuellt
olivoljaLägg paprikorna med sin olja i en mixer tillsammans med vitlök, pinjenötter och parmesanost. Kör till en smet och smaka av med svartpeppar och eventuellt lite salt. Tillsätt lite olivolja om peston är för tjock.
Den här peston piggar upp vilken pasta som helst. Jag serverar den t. ex. tillsammans med svampfylld pasta blandad med stekt zucchini och kycklingfilé som jag bryner i stekpannan och eftersteker i ugn
RECEPTDu behöver 4st paprikor 1st rödlök 1 stor näve valnötter 2 vitlöksklyftor (typ. ) Lite citronjuice Oregano eller någon annan ört, förslagsvis dragon En skvätt olivolja (kan självklart bytas ut mot annan olja) Salt och peppar 4st paprikor
Ingredienser Portioner. 4 4 port pasta (gärna gnocchi) ca 600 g kycklingfilé 2 1/2 dl matlagningsgrädde 1/2 dl pesto paprika 250 g körsbärstomater Att ha hemma 1 msk olja salt peppar 1/2 msk olivolja 1/2 msk rödvinsvinäger Lägg till i inköpslistan
Ingredienser Portioner. 4 900 g potatis ca 550 g laxfilé salt och peppar 1 citron 250 g körsbärstomater 1/2 kruka persilja 3 msk pesto paprika 2 msk kapris Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Går förmodligen lika bra att göra med bladspenat som jag tycker mer om än mangold så det blir det till att prova nästa gång och paprikapesto är en ny favorit här hemma
Makaronerna har jag smaksatt med ICA’s paprikapesto och det blev gott. 2 minutkycklingfiléer chili, 2 dl kokt pasta typ spiral, 2-3 tsk paprikapesto, 1/2 huvud isbergssallad, 1 bit gurka, 1 liten bit purjolök, 1/2 dl majskorn, 2 stycken soltorkade tomater (i olja med avrunna), 1 bit paprika, tomat. 2-3 tsk paprikapesto
Gott till detta är Röd paprikapesto och Bönsallad med vitlök och örter. Skär kasslern i tjocka skivor och skär ett snitt i varje skiva så att en ficka bildas
2 msk paprikapesto (går bra med vilken pesto som helst). Är ni lika förtjusta i halloumi som mig. Den gnisslande, krispiga osten har en speciell plats i mitt hjärta och nu på sommaren finns den på tallriken minst en gång i veckan
Jag serverade med en yoghurtsås med smak av paprikapesto och ett bröd med fetaost och oliver. Pastasallad med skinka4 portioner200 g pastaskruvar eller annan sort1 msk olivolja1 msk vit balsamvinäger1 tsk oregano1 tsk basilikaca 300 g rökt skinka, strimlad1/4 galiamelon, tärnad1 förp cocktailtomater, halverade10 cm gurka, tärnad1 paprika, tärnad4-5 färska champinjoner, skivade1 liten rödlök, strimladett par nävar svarta oliverYoghurtsås2 dl turkisk yoghurt1-2 msk paprikapestosalt, pepparBlanda samman ingredienserna till såsen och låt stå i kylen
Och jag som bara köpte Paprikapeston från Saltå Kvarn av en slump. Biffarna1 kg ekologisk blandfärs1 brk (180g) Paprikapesto från Saltå Kvarn2 äggulor1 vitlöksklyfta0,5-1 dl grädde (så att den får en jämn och fin konsistens, inte för blöt och inte för torr)saltnymalen svartpeppar1
2 msk paprikapesto eller vanlig pesto. 2 msk paprikapesto eller vanlig pesto. Till denna rätt använder jag Reneé Voltaire lantbuljong med citrongräs och chili
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.