Bror med damsällskap var här och hälsade på och efter några timmar på stan i en radikal jakt på skor blev det en härlig sommarmiddag på stekt Gösfilémed kokt färskpotatis och en tvärslagen Hollandaisesås
Skala citronen med en potatisskalare. Servera med kokt potatis och någon kokt grönsak, t. Häll marinaden på fisken och låt det stå övertäckt med smörpapper i rumstemperatur 2-4 timmar. 600 g gösfilé
Egentligen var det två recept eftersom jag tog den baconrullade gösfilén från en sida och potatis- & jordärtskockspurén från en annan sida, och satte ihop
Här kommer ett recept med ärtor i kombination med nyfångad gösfilé, gräddsås och nypotatis. Allt för sällan hittar man ärtskidor med söta gröna ärtor i butikerna hemma i Sverige men här på Åland hittade jag en stor binge i affären
Den lycklige finner den i sin trädgård, vi andra kan köpa den i välsorterad livsmedelsaffär. Och gör en pesto av den, med eller utan nötter (vare sig du väljer cashewnötter, mandlar eller pinjenötter)
gösfiléer. Servera fisk och sparris med citronsmörsås, se recept, och färska örter. Salta och peppra gösfiléerna och stek dem i matolja på hög värme på skinnsidan i 2 minuter och sedan 1 minut på köttsidan
Lägg i gösfiléernamed skinnet nedåt. Kolla även om det sitter ben i mitten - dra ut med tång eller skär då bort dessa längs halva filén så det blir likt en byxa
Vänd gösfilén först i mjölblandningen, därefter i ägget och sist i skorpmjölet. Men visst, det behövs ju regn också till allt som ska gro och eftersom vi gärna sätter i oss av det där som gror (med vissa undantag förstås
Plocka upp dem försiktigt med en hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Fräs under omrörning på medelhög värme tills kantarellerna blivit gyllenbruna
Börja med purén. 600 g gösfilé. Skala potatis och jordärtskockor och skär dem i mindre bitar. Koka dem i grädden i en tjockbottnad kastrull tills de är mjuka
Servera med vitvinsås och kokt färskpotatis. Matte som är här på besök ända från skåneland beställde gös med vitvinsås så gårdagen spenderades i båten med lite fiske på kvällen vilket resulterade i 2 gösar och en gädda (tur att jag och Malin drog upp varsin gös så det blev lite mat). 4 fina gösfiléer En stor klick smörSaltVitpepparSätt ugnen på 200 grader. Ses, ta hand om er 4 fina gösfiléer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.