Att steka några färska chilis i olja, salt och vitlök. Jag hade glömt bort hur underbart gott det är. Om några månader har jag fri tillgång till egenodlad chili, jag längtar
Chorizo med stekt vitkål och röd lök samt örtmajonnäs. Kladdkaka med lakrits LCHF. Gambas al olio et aillo Räkor utan skal Chili Vitlök Olivolja Salt, peppar Hackad persilja Skala och skiva vitlöken
Hetta upp oljan i en stor panna, fräsvitlöken gyllenbrun och ta sen upp den. Skär ansjovisen i bitar och låt den stekamed paprika och gräslök, men bara mycket hastigt
Mosa och hacka vitlöksklyftorna och blanda med några matskedar vatten. Det fanns fina färska bondbönor i affären så jag gjorde en enkel med god kall rätt med bondbönor
Lägg över kasslern i formen med potatisen och löken. Servera med en god sallad. Strimla sendan löken i den storlek man vill ha, jag vill ha lite större bitar så jag delar den på hälften och sedan skivar den i bågar
4 400 g pappardelle 500 g kantareller, karljohans, trattkantareller eller kastanjechampinjoner 3 schalottenlökar 3 vitlöksklyftor 1 msk finhackad chilifrukt (t ex spansk peppar) 1 dl torrt vitt vin 1 msk konc kycklingfond eller grönsaksfond 1 dl mascarpone (à ca 100 g) 1 1/2 dl finriven parmesanost hackad bladpersilja 2 msk olivolja 1/2 tsk salt 1 krm nymalen svartpeppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Slutligen läggs de på burk i oliv- eller solrosoljaoch konserveras. Förbered innan fritering något att lägga upp dem på så att oljan kan rinna av något
Blanda rapsolja, soja med salt och svartpeppar. Finhacka chilin och blanda ner chilin i rapsoljan. Var och letade lite matinspiration och fastnade för de här goda champinjonerna, vitlöks, och chilimarinerade champinjoner, som gav stor utdelning för liten insats i köksregionen
Men med en bit folie, en gaslåga och en grill kommer man väldigt långt. Lägg ut en portionsbit öring med skinsidan ner, krydda med havssalt & citronpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.