Sätt ett kryss i tomaterna med en vass kniv. Tillsätt vitlök, tomatpuré, tomater, salt och peppar. Skär auberginen i stavar eller kuber och strö över salt
4 4 port pasta 1 finhackad gul lök 1/2 msk olivolja 1 1/2 msk garlic paste 1/2 tsk salt 400 g krossade tomater 1 krm svartpeppar 1 msk basil paste ev parmesanost till servering Lägg till i inköpslistan
Smaka upp med salt och peppar, ta av från värmen och rör ner basilikan. Rätten fungerar även med exempelvis pressad potatis eller cous cous alternativt med en matig sallad till
Spara lite av kokvattnet i en koppVärm olivoljan i en stekpannaLägg i finhackad schalottenlök och vitlök, chilipeppar och körsbärstomater delade i mindre bitar
Förutom att använda dem direkt till tex en pasta, paj eller pizza så kan man (såvitt jag googlat mig till det) ”konservera” dem genom att lägga dem i en burk och sedan täcka dem med olja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.