Ingredienser Portioner. 4 400 g pappardelle 500 g kantareller, karljohans, trattkantareller eller kastanjechampinjoner 3 schalottenlökar 3 vitlöksklyftor 1 msk finhackad chilifrukt (t ex spansk peppar) 1 dl torrt vitt vin 1 msk konc kycklingfond eller grönsaksfond 1 dl mascarpone (à ca 100 g) 1 1/2 dl finriven parmesanost hackad bladpersilja 2 msk olivolja 1/2 tsk salt 1 krm nymalen svartpeppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
) Låt dem rinna av i ett durkslag. Ansa och skär zucchini och morötter i långa, tunna strimlor. Ringla över rikligt med olivolja och strö över salt, peppar och oregano
Dra skinnet av korven och skär den i små bitar. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av och häll över i grytan med korvblandningen
Dra av skinnet på korvarna och hacka i småbitar o släng i korven i lökmassan o fräs i 3 min. Hacka tomaterna o lägg i , lägg även i basilikan o låt koka under lock i 15 min. Koka pastan i 2 min o häll över allt i samma kastrull o blanda
Finhacka lök, chili och vitlök. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt chorizo och stek i 5 minuter. Tillsätt krossad tomat och låt puttra ihop under lock 15 minuter
Köpte någon fin variant pappardelle i affären (den enda pappardellen de hade), och jag måste faktiskt erkänna att det var lite annorlunda än de billigare varianterna av pasta jag brukar köpa
Med grädde blir såsen krämig och riktigt smaskig, sonen åt flera portioner (tonåring som han är). smaka av med Salt, men jag behövde inte det denna gång
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.