Pappardelle con gorgonzola e broccoli
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 250 g pasta-pappardelle
  • 11 st broccolihuvud (200 g utan stjälk)
  • 11 st vitlöksklyfta, finhackad
  • 1100 g gorgonzola
  • 150 g riven parmesanost, Grana Padano
  • 1 olivolja, jungfruolja
  • 11 msk smör
  • 1 salt och peppar
  • 1250 g pasta-pappardelle 1 st broccolihuvud (200 g utan stjälk) 1 st vitlöksklyfta, finhackad 100 g gorgonzola 50 g riven parmesanost, Grana Padano olivolja, jungfruolja 1 msk smör salt och pepparSkär broccolin i små buketter. Blanchera broccolibuketterna genom att förvälla dem snabbt i kokande vatten och kyl dem sedan hastigt i isbad. Koka pastan i saltat vatten. Hetta upp olivolja i en panna, salta och peppra den förvällda broccolin och stek den tillsammans med den finhackade vitlöksklyftan i hälften av oljan. Ställ åt sidan. Värm resten av oljan med 1 msk smör och smält gorgonzolan i den. Blanda den väl avrunna pastan med gorgonzolasåsen och parmesanost. Fördela pastan på fyra varma djupa tallrikar och toppa med Broccolibuketterna. Servera genast.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.