Ännu en härlig helgdag, tagit en låååång promenad med barnbarnen. Gick till en sjö där vi tog en fika och åt muffins, gick sedan vidare och träffade en farbror som berättade att det hade kommit en bäver till ett vattendrag i närheten… det var två hundra år sen sist det fanns bäver där, kul att de kommer tillbaka
Fylld aubergine är vanligt förekommande kring Medelhavet, speciellt i Grekland. Man använder inkråmet från auberginen och blandar med fyllningen och gratinerar sedan med härlig mozzarella
Vi har tänkt göra fyllda auberginer länge, men inte riktigt kommit till skott. Men när vi hittade riktigt fina auberginer i affären så kunde vi inte låta bli och köpa dem
Fyllda auberginer är en av mina favoriter när det kommer till vegetariska rätter. Det bästa med fyllda auberginer är att du kan variera dem i oändlighet
Jag har min lediga dag idag, sedan är det jobb som gäller resten av veckan. Jag och barnen har haft en jättebra dag tillsammans och vi har verkligen flängt omkring i vinterkylan
Efter en alldeles fantastisk sommar, börjar hösten närma sig på riktigt nu. Imorse krävdes både tröja och jacka på väg till jobbet, och dessutom var det faktiskt mörkt ute… En bra grej med att hösten smyger sig på är däremot att det snart kommer finnas ett stort utbud av fina grönsaker i butikerna, vilket ju faktiskt nästan är snäppet bättre än varma dagar och ljusa nätter
. En kanongod färsrätt med mycket smaker, servera med en god sallad och du har en perfekt GI-måltid. Det går utmärkt att förbereda rätten för att ställa in i ugnen när det är dags att äta
Aubergine är absolut något som är fantastiskt gott när man tillagar det rätt. Jag är inte helt vass på det och får många gånger dm inte tillräckligt mjuka för att jag tycker det tar tid
För 2 pers. 10-15 kantareller (går bra med annan svamp också). 1 stor aubergine. en halv burk(eventuellt mer) crème fraiche gourmet, getost, honung, rosmarin
Fyllda auberginer. Jag älskar fyllda auberginer eller zucchini. Jag brukar även göra en köttfärsfyllning men den här gången lagade jag en vegetarisk variant av fyllda auberginer
Den här veckan delar Per med sig av ännu ett kanon recept. Ingr. 2 auberginer2 gula lökar1 röd paprikaolivolja1 burk tomaternågon el några vitlöksklyftortimjanoregano250g kesoost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.