Här får ni receptet på en brutalt god Caesarsallad helt i min smak. Istället för parmesan så använde jag en god lagrad svensk hårdost och toppade med knapriga frön och citronmarinerad rödlök för en härlig smak och färg
En av mina laotiska favoriträtter, tillsammans med papayasallad och sticky rice. Jag var tvungen att laga det här för ett tag sedan, suget blev för stort
Servera med papayasallad och sticky rice. Börja med att rosta okokt, thailändsk sticky rice i en torr stekpanna tills det blir gyllengult och luktar popcorn
Segt ris, kao niaw, eller ”sticky rice” som det kallas är en sydostasiatisk företeelse där ett stärkelserikt ris ångas, kokas eller mals och serveras antingen som en del av en måltid, i Thailand ofta tillsammans med kyckling eller papayasallad (”som tam”), eller som en efterrätt tillsammans med mango, svarta bönor eller majs
Ursprungligen hade jag tänkt göra en papayasallad med mexikansk caesardressing. Papayan i affären var inte fin och istället slank det ner en perfekt mogen cantaloupemelon i korgen
Den här rätten har jag ätit till lunch flera gånger i sommar. Det gäller att man hittar en mogen papaya den ska ge med sig efter ett lätt tumtryck och köttet ska vara rosa
Manda, Kevin och jag valde att dela på en stor papayasallad Goi du du som förrätt och tre varmrätter vilka var vietnamesiska nudelsoppan Phô bo, vietnamesisk crêpe Banh xeo och Bun thit Ram som är grillat fläskkött och vårrullar serverad med risnudlar, grönsaker och nuoc mam
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.