Späd kontinuerligt med buljong och blanda ner svampen efter halva koktiden. Låt den stå i ett par minuter och blanda därefter snabbt i mascarpone (den får inte koka) med luftiga tag
Hemlighetenmed god tomatsås är också alltid. Våra helgplaner omkullkastades helt av att Leos hosta tog fart igen häromnatten och att han fick feber, så ett nytt läkarbesök och mer hostmedicin blev det i fredags
Krydda med salt, peppar, curry och cayennepeppar. Kycklinggryta det är något vi äter ofta, går att variera i evigheter, men denna är något av favoriten
Serveras med klyftpotatis eller ris och vitlöksbröd. Kvällens lördagsmys med goda vänner blir en turkisk köttgryta CuvecOsmanisk gryta500 g nötkött (eller lamm)2 gula lökar1st aubergine4 st tomater1 grön paprika2 pressade vitlöksklyftor2 msk tomatpure150 gr fetaost2 st köttbuljongtärningar + 3 dl vatten1 msk sumak eller citron och svartpeppar1 tsk sambal oelekSkär köttet i tärningar och grönsakerna i mindre bitar. Du kan även ugnsbaka i form med folie över men tillsätt mer vätska och ugn 175grader istället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.