Idag är det lördag och jag kom mig iväg på en kompisfika nere på Lilling Cottage med en god vän. Häromveckan så hade jag ju bakat en Choklad Pecannöts Paj, men då hade jag redan bokmärkt denna från PernillaWahlgrens blogg
Servera med ris, pressad potatis, sparris och en god sallad med tex fetaost och oliver. Hade massor av pressad potatis kvar från gårdagen, så jag tog upp lax från frysen och gjorde detta recept från PernillaWahlgrens blogg
Hittade laxfiléer, som jag stekte med salt och peppar. Till laxen gjorde jag remouladsås, enkelt och god sås, som man bara rör ihop under tiden laxen steks
Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Finhacka rödlöken och tillsätt den. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
Laxen tillagas enkelt i ugnen med ett täcke av västerbottensost, hur gott som helst. Servera med kokt potatis, pressad, mos eller pommes duchesse och grönsaker
Servera laxen tillsammans med kokt potatis, citrongräddsås och sallad. Smaka av med lite salt och peppar och riv i citronskal och smaka av med citronsaft
Vi köper alltid Salma Lax i och med att man kan äta den rå utan förberedelser. Det kommer bli en relativt lugnt helg och jag ska försöka hinna med det jag sällan hinner i veckorna, nämligen städa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.