Fräs färsen smulig i stekpanna med smör. 500 g köttfärs. Pajdeg. Smält smöret i en stor kastrull. Häll i mjölken och blanda i mjöl, salt och bakpulver och arbeta ihop till en deg
Lägg i en mixerkanna tillsammans med ägg, dijonsenap och vinäger. Mixa på medelhög hastighet och tillsätt under tiden oljan droppvis i en tunn stråle genom det lilla locket på mixerkannan
Låt det fräsa med några minuter. Smaka av med pressad limesaft, salt och peppar. Lägg upp grytan i en serveringsform, dekorera med räkor och musslor och dill
Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, rågsikt, rågkross, solrosfrö, havrekli, salt och bikarbonat i en skål. Rör i olja, sirap och filmjölk och blanda till en kladdig deg
Krydda fisken med salt och peppar. Låt fisken vila medan såsen rörs ihop. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis delad i stora bitar (se bild), kokta ärter och lime
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.