300 g köttfärs. 1300 g köttfärs 1 msk smör eller margarin 4 st potatis 1 st morot 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 2 dl vatten 1 msk kalvfond salt peppar 1 tsk kinesisk soja 2 msk hackad persiljaFräs färsen smulig i en gryta med smör
Arbeta samman färsen med salt, peppar och tomatpuré. Täck med de fyra andra färsrutorna. Stek dem i lite matfett på medelvärme på båda sidorna tills köttet har fått en frasig yta och är genomstekt
Ingredienser Portioner. 4 4 port pasta (gärna penne rigate) 1 gul lök ca 500 g blandfärs 1/2 msk olja salt peppar 1 vitlöksklyfta 1 tsk oregano 500 g passerade tomater 2 1/2 dl vatten 1 köttbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond) 1 dl chilisås eller ketchup 1 1/2 dl riven ost Till servering 1/2 isbergssallad Lägg till i inköpslistan
Dagens middag blev en god pastagratäng med saker som behövde ätas upp. Jag älskar när jag lyckas göra goda spontanmiddagar av mat som annars riskerar att slängas
Ingredienser Portioner. 4 4 port ris (gärna basmati) 1 gul lök ca 500 g nötfärs 1 tsk olja 1 krm kanel 1 tsk spiskummin 1 tsk sambal oelek 1/2 dl tomatpuré 1 köttbuljongtärning 400 ml kokosmjölk 1 msk majsstärkelse 1/2 dl vatten 3 tomater salt och peppar 65 g babyspenat Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Välj grönt 5
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.