Pannkaksmuffins. Vi älskar pannkaka. Det är verkligen gott med pannkakor och denna variant som muffinsblirlika goda och är mycket lätta att göra och barnen tycker om dem
Vispatill en jämn pannkakssmet. 11/2 tsk vaniljsocker. 1vispad grädde och sylt tillserveringSätt ugnen på 225 grader. 1Använd gärna stora bullformar istadigt papper. De på bilden är 7–8 cm idiameter – eller ta en muffinsplåt (det kanske blir några fler muffins då). 1Blanda mjöl, socker, bakpulver, salt och vaniljsockeri en bunke. 1Rör i mjölken och därefter äggen. 1Smörj muffinsformen med olja (behövs inte med pappersformarna) och fyll formarna med smeten så att det är 1/3 kvar till kanten. 1Grädda mitti ugnen 12–15 minuter, tills alla muffins är gyllenbruna och har ”lyft”. 1Servera med vispad grädde och sylt
Den här gången föll jag för de här pannkaksmuffinsarna. Det finns så många recept att prova. Nya kokböcker, gamla kokböcker, tidningar, matsajter och bloggar
Pannkaksmuffinsarna går utmärkt att frysa i en plastburk och ta fram kvällen innan - tinai kylskåp. Använd antingenmuffinsformarialuminium eller muffinsplåt klädd med bullformar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.