Vänd pannkakan när smeten stannat på ytan och kanten är guldgul. 1Värm en stekpanna på medelvärme och smält smör i den. 1Grädda tunna, krispiga pannkakor genom att hälla smet i pannan, cirka 1 dl per pannkaka, och vicka så att smeten rinner ut i hela pannan
Måndagens lunch testade jag en ny variant av pannkakor, skulle inte kalla de proteinpannkakor för det är inget proteinpulver och är inte heller bananpannkakor
Åtminstone inte om man vill efterlikna ”vanliga” pannkakor – de flesta recept jag stött på och testat har varit helt utan alternativa mjölsorter (helt baserat på ägg, någon sorts mjölk och fiberhusk) alternativt gjorts på kokos- eller mandelmjöl
Mandelpannkakor. ) och ökade på saltmängden lite då ghee användes istället för vanligt smör. Så krångligt om det hade varit copyright på matrecept, allt som är gott vill man ju dela med sig av till så många som möjligt (tjänar inget på detta matbloggande, pot marigolds drivs istället av "kan" och "vill")
Här nedan följer två enkla varianter på lite lyxigare och roligare gröt. Att börja dagen med en skål havregrynsgröt är både hälsosamt, mättande och ekonomiskt
Pannkakor, så enkelt, så gott och så underskattat. Man kan fylla dem med mer matigt innehåll (då blir det tekniskt sett galette och då ska man istället göra dem på bovetemjöl) eller en crêpes och då är det ett mer sött innehåll
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.