Tina bären om du använder frysta. Vispa Milda Visp och vänd ner bären. Smaka eventuellt av med lite florsocker. Låt vila i kylskåpet.
Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa så smeten blir jämn. Häll i resten av mjölken och knäck i äggen. Rör i Milda i smeten. Lät gärna smeten stå och svälla ca 30 minuter.
Häll Milda flytande margarin i en stekpanna eller pannkakslagg och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. Häll i ett tunt lager smet i pannan när Milda slutat bubbla, då är stektemperaturen som bäst. Sänk värmen. Vänd pannkakorna när smeten stelnat och färgen på pannkakorna är gulbruna. Rör om i smeten då och då så att inte mjölet sjunker till botten.
Fyll pannkakorna med bärvispen. Rulla ihop till strutar och servera gärna med lite extra bär.
Serrvera pannkakornamed vispad grädde, lönnsirap och blåbär. Du kan även använda frysta blåbär i smeten, men vänta då med att hälla ner de frysta blåbären till att du gräddar på pannkakorna
Väl hemma gjorde jag pannkakor som vi åt tillsammans med de färska blåbären och grädde. Jag använder ett recept från Kungsörnen (se nedan) för att göra pannkakor som är fria från både mjölk och gluten
När pannkakorna är klara, servera dem med naturell keso, frysta blåbär och lite flytande honung. Stek pannkakorna i antingen olja (rapsolja) eller en blandning av olja och smör
Raw cheesecake är gjord på blötlagda cashewnötter som tillsammans med kokosolja bildar en gräddig och krämig vegansk “cream cheese” som håller ihop kakan
Jag och min sambo David åkte till Gävle redan i fredags för att åka till Proteinbutiken för att hämta lite bars och drickor som de var snälla nog att sponsra oss med
Chokladmoussefyllda pannkakormed jordgubbskräm och vispad grädde. För ett tag sedan åt vi pannkakor till frukost och det blev några pannkakor över som jag passade på att piffa upp till en god dessert
Rör ihop smör, florsocker och marsanpulver till fyllningen med elvisp till en slät smet. Dom är mina absoluta favoritbullar tillsammans med dessa Cinnamon Rolls
Servera gärna med t ex färska hallon och jordgubbar eller hemkokt kompott. Åtminstone inte om man vill efterlikna ”vanliga” pannkakor – de flesta recept jag stött på och testat har varit helt utan alternativa mjölsorter (helt baserat på ägg, någon sorts mjölk och fiberhusk) alternativt gjorts på kokos- eller mandelmjöl
Dinkelpannkakormed bovetemjöl & Chiafrön. Servera med ex naturell kvarg och färska bär. Det blir till att gnugga de små geniknölarna vid varje mål för att få till ett nyttigare alternativ än det gamla invanda, sen att få barnen med på noterna
Mosa bananen med en gaffel i en skål, blanda sedan i övriga ingredienser. Vid servering lägger du lite kvarg mellan varje pankakare, skiva även banan och jordgubbar och lägg på
Smoothie kan smaksättas hur man vill och smakar alltid lika fäscht och gott. Och. Ingredienser Vaniljyogurt Banan Frysta hallon Frysta blåbär (Ingredienserna är efter smak, prova dig fram) Gör såhär * Häll i yougurt i en skål eller direkt i saftkannan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.