Pannkakor med blåbärs- och björnbärsvisp
Milda.se
Milda.se

Pannkakor med blåbärs- och björnbärsvisp

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2.5 dl Milda Visp
  • 2-3 dl blåbär och björnbär
  • färska eller frusna
  • 1 msk florsocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 5 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2 msk Milda flytande margarin + till stekning

Beskrivning

    Tina bären om du använder frysta. Vispa Milda Visp och vänd ner bären. Smaka eventuellt av med lite florsocker. Låt vila i kylskåpet.

    Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa så smeten blir jämn. Häll i resten av mjölken och knäck i äggen. Rör i Milda i smeten. Lät gärna smeten stå och svälla ca 30 minuter.

    Häll Milda flytande margarin i en stekpanna eller pannkakslagg och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. Häll i ett tunt lager smet i pannan när Milda slutat bubbla, då är stektemperaturen som bäst. Sänk värmen. Vänd pannkakorna när smeten stelnat och färgen på pannkakorna är gulbruna. Rör om i smeten då och då så att inte mjölet sjunker till botten.

    Fyll pannkakorna med bärvispen. Rulla ihop till strutar och servera gärna med lite extra bär.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.