1. Blanda mjöl och salt i en hög skål. Tillsätt hälften av mjölken och äggen. Vispa smeten slät och tillsätt resten av mjölken.
2. Rör ner 2 msk smält matfett (Milda Culinesse behövs ej smältas) i smeten så går det lättare att grädda pannkakorna. Låt smeten stå och svälla i kylen ca 30 minuter. Smeten ska vara som ovispad tjock grädde. Är den något för tjock kan du späda med lite vatten.
3. Häll ½ msk Milda i en kall stekpanna och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget.
4. När matfettet tystnat och blivit brynt - häll ca 3/4 dl smet i stekpannan. Vicka på stekpannan så att smeten fördelar sig jämnt i stekpannans botten och stelnar.
5. När ytan har stelnat och blivit matt är det dags att vända pannkakan och grädda på andra sidan ca 1/2 minut. Det går lätt att vända med en pannkaksspade. Det är viktigt att ha rätt stektemperatur. Reglera värmen under stekningen. Färgen på pannkakorna ska vara ljust gulbruna. Lägg lite matfett i stekpannan till var tredje pannkaka.
6. Rör om i smeten då och då under gräddningen så att mjölet inte sjunker till botten.
7. Vik pannkakan i fyra delar eller rulla pannkakan och lägg den på ett fat. Täck fatet med aluminiumfolie och håll fatet varmt, t ex över en kastrull med varmt vatten, medan pannkakorna gräddas.
8. Servera pannkakorna med sylt, mos, bär eller socker.
Fluffiga amerikanska pannkakor som smakar himmelskt gott. Servera dina pannkakor med önskat tillbehör. Inlägget Amerikanska pannkakor dök först upp på ZEINAS KITCHEN
Nu ska jag visa er hur jag gör goda pannkakor helt baserade på LCHF. • Låt inte smeten stå och svälla för länge, då kan pannkakorna bli väldigt tjocka och svårgräddade i mitten
Gjorde pannkakor till lunch och då vart det också lchf pannkakor till min man. Recept Lchf pannkakor. Vet att jag lagt upp detta recept tidigare men det är så bra så tänker dela det igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.