Pannkakor
Milda.se
Milda.se

Pannkakor

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2½ dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 3½ msk smält Milda eller Milda Culinesse

Beskrivning

    1. Blanda mjöl och salt i en hög skål. Tillsätt hälften av mjölken och äggen. Vispa smeten slät och tillsätt resten av mjölken.

    2. Rör ner 2 msk smält matfett (Milda Culinesse behövs ej smältas) i smeten så går det lättare att grädda pannkakorna. Låt smeten stå och svälla i kylen ca 30 minuter. Smeten ska vara som ovispad tjock grädde. Är den något för tjock kan du späda med lite vatten.

    3. Häll ½ msk Milda i en kall stekpanna och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget.

    4. När matfettet tystnat och blivit brynt - häll ca 3/4 dl smet i stekpannan. Vicka på stekpannan så att smeten fördelar sig jämnt i stekpannans botten och stelnar.

    5. När ytan har stelnat och blivit matt är det dags att vända pannkakan och grädda på andra sidan ca 1/2 minut. Det går lätt att vända med en pannkaksspade. Det är viktigt att ha rätt stektemperatur. Reglera värmen under stekningen. Färgen på pannkakorna ska vara ljust gulbruna. Lägg lite matfett i stekpannan till var tredje pannkaka.

    6. Rör om i smeten då och då under gräddningen så att mjölet inte sjunker till botten.

    7. Vik pannkakan i fyra delar eller rulla pannkakan och lägg den på ett fat. Täck fatet med aluminiumfolie och håll fatet varmt, t ex över en kastrull med varmt vatten, medan pannkakorna gräddas.

    8. Servera pannkakorna med sylt, mos, bär eller socker.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.