Pannbiffar i crème fraiche-, krasse- och vermouthsås
www.landleyskok.se
www.landleyskok.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 ägg (M)
  • 0,75 dl ströbröd
  • 2 msk mjölk eller grädde
  • 1 tsk grillkrydda
  • salt, svartpeppar
  • 500 g nötfärs
  • 11 gul lök
  • 70 g svartkål
  • smör
  • 1 dl vatten från oliverna
  • 1 dl torr vermouth
  • 5 dl crème fraiche
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 ask smörgåskrasse
  • salt, svartpeppar
  • 2 dl gröna oliver med pimiento
  • 13 msk kallpressad rapsolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 dl basmatiris
  • salt
  • 4 dl vatten
  • 1 Pannbiffar:
  • 1 Övrigt:
  • 1 Vitlöksris:Rör ihop ägg, ströbröd, grädde och kryddor med en sked. Låt blandningen svälla i 10 minuter. Blanda sedan ner färsen. Blöt händerna och forma färsen till 8 biffar. Hetta upp smör i en stekpanna och stek biffarna på båda sidor på ganska hög värme så de får yta. Lyft över på ett fat.Grovhacka löken och strimla grönkålen. Torka ur pannan så det inte blir kvar några eventuella brända bitar från biffarna. Smält en klick smör och lägg i löken. Stek på medelvärme tills den mjuknar och lägg sedan i svartkålen. Låt den mjukna.Slå i vatten från oliverna och vermouthen. Rör i crème fraiche och soja. Klipp i smörgåskrassen. Blanda allt och lägg tillbaka biffarna. Låt allt puttra ihop tills biffarna är klara. Smaka av med salt och peppar. Skiva varje oliv i tre skivor och strössla över pannan.Värm oljan i en kastrull. Pressa i vitlöken och lägg i riset. Stek riset under omrörning några minuter, slå sedan på vattnet. Lägg på locket och dra ner värmen så det knappt sjuder. Sjud riset i 11–12 minuter. Dra sedan kastrullen från plattan och låt den stå med locket kvar på i ytterligare 5 minuter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.