Nu glömmer jag den inte mer för detta ärhusmanskost från sin bästa sida. Det visade sig då att hans tallrik bestod av kokt potatis med stekt lök serverat medpannbiff
Smörbräsera den rivna löken. Låt smeten stå och dra sig en stund medan du pysslar ochvärmer på smör i ett stekjärn, gör jättestora köttbullar och platta till, stek på båda sidor tills fått färg
Blanda färsenmed riven lök samt vispgrädde och kryddor. Med en rejäl skvätt grädde och lite kryddpeppar i pannbiffssmeten smakade biffarna fantastiskt gott
Hela intervjun med Pralin, resan till Borlänge och (inte minst) husmanskostslagandet fick mig dock att fundera på en grej som legat och gnagt på mig ganska länge och som jag inte riktigt vetat hur, eller ens om, jag skulle ta upp det här på bloggen
Igår blev det en sån där grymt god middag. Lägg löken på pannbiffarna. Pannbiffar. Tiden bara rusar iväg och jag hinner med hälften av det jag vill hinna
1 Blanda nötfärs, lök, ägg, kryddpeppar, salt och svartpeppar. Smält smör i en panna och stek biffarna 2 minuter på varje sida. 2 Lägg dem i en ugnsfast form och sätt in i ugnen cirka 10 minuter. Behåll smöret i pannan och stek lökoch socker 5 minuter. Häll på öl och koka ytterligare 5 minuter. 3 Bryn smör och vitkål i en stekpanna cirka 5 minuter, så att kålen behåller spänsten. Till servering 1 Servera med kokt potatis eller potatispuré. 500 g nötfärs. 1 riven gul lök. 3 strimlade gula lökar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.