Stek färsen smulig i en stekpanna med smör. Skölj och skiva purjolöken. Strimla paprikan och blanda ner hälften i färsen tillsammans med krossade tomater, fond, vatten, tomatpuré, basilika, salt och peppar
Fräs hackad lök i en kastrull med matfett tills löken blir blank. Tillsätt hackad lök, ägg, nötfärs, salt och peppar i havregrynsblandningen och arbeta samman till en smidig färs
Att steka löken innan den blandas i färssmeten ger lite annorlunda smak än med rå lök. Helt i hans smak alltså, och även min trots att smaklökarna fortfarande är dämpade av min envisa förkylning
Ta fram din största traktörpanna eller liknande och sätt den på medelvärme. Skala och finhacka lök, vitlök, morot och selleri - bry dig inte om tekniken, bara hacka på tills allt är finhackat
Blanda färsen med ströbrödsblandningen, ägg, lök, salt och peppar. Skala och finhacka löken. Täck den med baconskivor och lägg den i en stor smord ugnsform
Jag har alltid älskat pannbiffmedlök. Dela den medelstoralöken på hälften. Jag har dock känt att de biffrecept jag haft på g hittills varit lite för ocharmiga för att uppmana till att ätas utan burgarbröd och tonvis med dressing
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.