Pannbiff med blomkålsmos, svamp och snabbpicklad rödlök
www.landleyskok.se
www.landleyskok.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Snabbpicklad rödlök
  • 13 dl vatten
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 nypa salt
  • 2 stora rödlökar
  • 1 Blomkålsmos:
  • 11 kg blomkål
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • salt, svartpeppar, oregano
  • 1 Pannbiffar med solrosfrön:
  • 14 vitlöksklyftor
  • 3 ägg
  • 1 kg nötfärs
  • 1/2 kruka timjan
  • 1 dl solrosfrön
  • 2 msk skånsk senap
  • salt, svartpeppar, oregano
  • 1 Övrigt:
  • 1500 g blandsvamp
  • lingonsylt/rårörda lingon
  • inlagd gurka1. Koka upp en kastrull med vatten, vinäger, socker och salt. Skiva löken och lägg i den när vattnet kokat upp. Låt sjuda i cirka 5 minuter. Låt löken ligga kvar i lagen cirka 10 minuter och slå sedan av vattnet.
  • 12. Dela blomkål till mindre bitar och koka dem mjuka i saltat vatten i cirka 10 minuter. Slå av vattnet och mosa blomkålen med en potatismosare. Ställ tillbaka moset på plattan och rör i creme fraiche, vinäger och kryddor. Värm på under omrörning.
  • 13. Blanda pressad vitlök och ägg med köttfärs, klippt timjan, solrosfrön, skånsk senap och kryddor. Forma till pannbiffar och stek dem på båda sidor så de får yta.
  • 14. Stek svampen och klicka i smör när vätskan reducerats. Smaka av med salt, peppar och lökpulver. Servera allt med lingonsylt och inlagd gurka.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.