4 4 dl grädde 4 msk gelésocker Multi 1 vaniljstång Hallongelé 200 g hallon 1 dl vatten 6 msk gelésocker Multi Till servering vit choklad Lägg till i inköpslistan
I lördags gjorde jag en pannacotta som jag tänkte ni skulle få receptet på. Lägg choklad, grädde och gelésocker multi i en kastrull och smält på svag värme
Häll grädden i en kastrull och lägg i en urskrapad vaniljstång, såväl frön som stång. Louise var efterrättsansvarig, och hade med sig den här ljuvliga pannacottan som innehöll vit chokladoch var toppad med passionsfrukt
Skala och mixa den rumsvarma mangon medvaniljsockret. ½ tsk äkta vaniljsocker. Den här pannacottanmed smak av mango och kokos fredagsmyste maken och jag med förra fredagen, så inget kan väl passa bättre än att bidra med receptet till Söta Sakers månadsutmaning som är just Fredag
Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Skeda geléet över pannacottanoch låt stelna. Vid serveringen hyvlas mörk choklad över pannacottan
Blanda kokosnötsmjöl, bakpulver ochvaniljpulveroch rör ned i smeten. Under min uppväxt i Kongo hörde det till glädjeämnena att sitta och pilla ut jordnötterna ur sina skal och sedan rosta dem i vedspisen tills det spred sig en varm doft av rostade jordnötter
Pannacotta går att variera med en rad olika smaker, här är en med en fräsch brytning av lime. Dela vaniljstångenoch skrapa ur den i en kastrull, hacka upp vaniljstången i lite större bitar och låt även dom följa med i kastrullen
Här har jag gjort en riktigt vaniljstinn variant toppad med lite nötsmul, och när man tar en sked av pannacottan uppenbarar sig en liten gömma av havtornsmarmelad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.