pannacottamedhallonochlakrits,. hallon- ochlakritspannacotta,. hallonlakritspannacotta,. Häll på den röda pannacottan på den svarta och låt sedan stelna i några timmar
Det blir väldigt fint med lite olika färger och de gav också väldigt olika smaker till tryffeln. Det var jättegott med bärpulver också men det tog över eätt mycket och man kände inte kola ochlakritssmaken lika mycket
Hallonpannacottans grundrecept är Alexandra Zazzis, hämtat från senaste numret av Buffé, men jag bytte ut hennes svarta vinbär mot hallon vilket fungerade alldeles utmärkt
Jag har hört att lakritspulvret skall användas med försiktighet pga den starka smaken men jag tycker det är hur gott som helst och kan äta det som det är
Mät sedan upp alla torra ingredienser i en skål, vänd ner sirapen & smält smöret och rör ihop med de torra ingredienserena, blanda tills du har en grynig smuldeg
Avslutamed en kvist citronmeliss. Koka upp, rör om och låt puttra svagt någon minut. 1hallon för garneringLägg gelatinet i blöt och låt ligga cirka 5 minuter. 1Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur. 1Lägg fröna och den urskrapade stången i en kastrull tillsammans med grädde och socker. 1Luft upp gelatinet ur vattnet och lägg i gräddblandningen. 1Garnera med färska hallon, eller blåbär om du hellre vill
Garnera med färska hallon precis innan servering. Rör försiktigt ihop, äggulor, vitor, grädde, den krossade marängen, de mosade hallonenoch hälften av den krossade turkiska pepparn
Jag smaksatte mina med sega Kickbitar medhallon/lakritssmak, sååå gott. Syrran med familj var här innan på en förmiddagsfika och jag slängde ihop några snittar
Ikväll kommer jag och mina vänner avsluta våran middag med denna läckra blandning. Själv så ska jag tillbringa kvällen med mina två bästa vänner och vi ska äta gott, dricka gott och bara ha det gott
Vet inte riktigt vad man skall jämföra det med men blir lite sega och söt syrliga med mycket smakavhallonoch så lakrits på det, mycket lakrits skall det vara
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.