Pannacotta går att variera med en rad olika smaker, här är en med en fräsch brytning av lime. Dela vaniljstången och skrapa ur den i en kastrull, hacka upp vaniljstången i lite större bitar och låt även dom följa med i kastrullen
Pannacotta. Medsmakav vit choklad och lime. Skiva jordgubbar och blanda dem med passionsfrukt. Detta är en av de klart godaste desserterna jag ätit på länge
Det kanske inte låter så exotiskt eller upphetsande nu för tiden medpannacotta. Ändå är det fortfarande den "kokta grädden" en storfavorit för många, och varför inte, den är väldigt lätt att variera med olika smaksättningar eller servera med olika tillbehör som kompotter, geléer osv
Komponerade ihop min egen variant av sötpotatissoppa med asiatiska smaker. Mixa slät medmixerstav. Hade jag gjort om de hade jag tagit dubbelt så mycket ingefära och hälften så mycket chili, och toppat med färsk koriander
Det har varit mycket med nya jobbet och en hel del runtresande till familj i början av sommaren. De är dessutom även supergoda att äta tillsammans med en skål glass
Glaserade revben medsmakavingefära och citronDu behöver. 3 kg revben av bog. 1 stor bit ingefära, ca 4 cm. Koka revbenen i vatten tillsammans med delad morot och kvartad lök i cirka 2 timmar • Kolla att köttet är mört genom att sätta in en köttgaffel i det. Skiva ingefäran och vitlöksklyftorna • Lägg alla ingredienser utom dijonsenap och peppar i en kastrull, koka upp och sjud i cirka 8 minuter • Tillsätt dijonsenap, rivet citronskal och svartpeppar • Ta av från värmen. Ta revbenen ur vattnet • Mixa morötterna och hälften av löken med lite av buljongen och vänd ner detta i glazen • Skär revbenen i bitar och pensla dem med glazen • Sätt in i ugnen på 225° i cirka 15 minuter • Pensla revbenen ett par gånger under stektiden. Av Malin BromanFotografDavid Back 3 kg revben av bog. 1 stor bit ingefära,
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.