6 Matjes på sked 200 g klassisk matjessill 3 ägg 1 silverlök 100 g smör (till stekning av lök och att bryna) 2 dl crème fraiche 2 msk hackad gräslök 50 g prästost Sillpotatis 6 små mandel- eller färskpotatisar 1 dl crème fraiche 1 citron 1 liten rödlök 240 g valfri sill (t ex fransk löksill eller ingefära & lime) ca 1 msk små dillkvistar Silltaco 420 g 5-minuterssill i filéer ca 4 medium tortillabröd 1 litet romansalladshuvud eller gemsallad 50 g smörgåskrasse 1 liten gurka srirachamajonnäs Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Så här blev den, min allra första Pannacottamed tre smaker och tre lager. Det skulle iallafall jag vilja ha att tillgå [måste kika närmre på Ikea nästa gång efter de perfekta Pannacottaglasen] då det kan bli lite för mycket av det goda och sen skulle det vara fint att servera den i ett icke välvt glas
Eftersom detta blev min nyårsdessert lyxade jag till det med en hallonmousse mellan pannacottan och hallonspegeln och serverade även ett skruvflarn för lite tuggmotstånd
När du tre lagrerna har svalnat kan du garnera med lite bilar på toppen. Häll upp i glasen och låt stelna (cirka 2 timmar) tills du gör samma med nästa färg
Blanda smöret med digestivekexen och häll i en löstagbar form och platta till. Låt koka upp grädden tillsammans med strösocker och låt sjuda några minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.