Servera med säsongens bär. För att laga Pannacotta mjölkfri1. Lägg gelatinbladen i blöt. 2. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna i en kastrull
Passionsfrukt är en av mina favoritfrukter och ger en härlig sötsyra till pannacottan, som blir extra krämig och liite smalare då en del av grädden är ersatt med turkisk yoghurt
Det blir en citron pannacottamedpassionsfrukt, mums. Nu ser jag fram emot morgondagens middag, återkommer så klart med bild på min dekorerade pannacotta
Enkel variant på en klassiker, gör pannacottan som vanligt men byt ut en fjärdedel av grädden mot kokosmjölk och toppa med en fruktkompott på lite blandat gott
Servera med bär eller stekt äpple med kanel och socker. Lägg alla ingredinser i en kastrull utom gelatinbladen som läggs i en skål med kallt vatten där gelatinet blir mjukt på ca 5 minuter
Så här blev den, min allra första Pannacottamed tre smaker och tre lager. Det skulle iallafall jag vilja ha att tillgå [måste kika närmre på Ikea nästa gång efter de perfekta Pannacottaglasen] då det kan bli lite för mycket av det goda och sen skulle det vara fint att servera den i ett icke välvt glas
Eftersom detta blev min nyårsdessert lyxade jag till det med en hallonmousse mellan pannacottan och hallonspegeln och serverade även ett skruvflarn för lite tuggmotstånd
När du tre lagrerna har svalnat kan du garnera med lite bilar på toppen. Häll upp i glasen och låt stelna (cirka 2 timmar) tills du gör samma med nästa färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.