Pankopaneradtorskfilé. Jag älskar ju fisk, som ni säkert vet vid det här laget, ochtorsk är en absolut favorit både till smak, konsistens och prismässigt
Första gången hade jag torsk,sen hoki, men annan vit och fast fisk går precis lika bra. Kokt torsk med äggsås är en gammal klassiker som står sig även idag
Strö över salt och citronpeppar. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skölj och skär tomaterna i skivor. Fördela purjo, tomater och dill på och runt fisken och hyvla över lite smör
Ännu ett lyckat "kok-ihop" med få ingredienser och minimalt med förberedelse. Det här är verkligen en rätt som går fort att få klar och resultatet är nästan löjligt bra
Idag gjorde jag torsk i ugn med smak av tomat och purjolök till middag. Mat som går snabbt och smidigt att laga och som sköter sig självt i ugnen är alltid bra tycker jag
Lägg i torsk, dill och citronskal. Krydda torsken med hälften av saltet runt om. Det här var något nytt, något gott och något utan en massa ingredienser som ”blir över”
Vispa lätt upp ägg, grädde och mjölk och kryddor. Jag hade örtsalt, peppar och franska örter. Ta potatis, lök, ost, salt och peppar om vartannat och häll på äggblandningen
Torskfiléerna som kokas direkt i grytan blir riktigt flikiga och fina. en solig currygryta med torsk. Tea och jag har spenderat dagen i soffan där vi tagit gemensamma tupplurar, pratat med gosedjuren och kollat på den danska serien Rita på Netflix
Det finns massor med god snabblagad mat som tex den här torskrätten som jag gör rätt så ofta. Nu mer än nånsin så vill jag att maten på vardagarna ska vara snabb- och lättlagad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.