Pankopanerad laxfilé
Hemmets Journal
Hemmets Journal
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 bitar laxfilé
  • 12 msk senap
  • 12 msk honung
  • 11 st vitlöksklyfta
  • 12 msk olivolja
  • 11.5 dl pankoströbröd
  • 12 msk hackad persilja
  • 11 tsk finrivet citronskal
  • 1 salt och peppar
  • 11 dl majonnäs
  • 12 dl gräddfil
  • 11 dl hackad dill
  • 11 st lime
  • 11 tsk honung
  • 1 kokt potatis
  • 1 gröna ärter
  • 1 sockerärter
  • 1 citron
  • 14 bitar laxfilé à 120 g Panering: 2 msk senap 2 msk honung 1 st vitlöksklyfta 2 msk olivolja 1.5 dl pankoströbröd 2 msk hackad persilja 1 tsk finrivet citronskal salt och peppar Dillsås: 1 dl majonnäs 2 dl gräddfil 1 dl hackad dill 1 st lime pressad saft 1 tsk honung Servera med: kokt potatis gröna ärter sockerärter citron Ugn: 200°Panering: Blanda senap, honung, pressad vitlök och olja i en skål. Blanda pankoströbröd, persilja, citronskal, salt och peppar på en tallrik. Pensla laxen med senapsblandningen och vänd den i ströbrödsblandningen.
  • 1 Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen, ca 15 minuter.
  • 1 Dillsås: Rör ihop majonnäs, gräddfil, dill, limesaft och honung. Smaka av med salt och peppar. Servera till laxen tillsammans med kokt potatis, kokta ärter, kokta sockerärter och citronklyftor.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.