God eftermiddagen denna mulna måndag. Hoppas ni har en bra dag hittills. Jag och ungarna har hållt oss inne hela dagen idag, det känns ruggigt och kallt ute tycker jag och blir inte alls sugen på att ta mig ut genom dörren något nämnvärt
Pensla bullarna med uppvispat ägg. Arbeta degen länge i köksmaskinen tills den blir blank och smidig, cirka 10 minuter. Tryck till med kavlen och kavla längderna, så att de blir cirka 25 cm breda. Skär 2 cm breda bitar och vira dem runt två fingrar ett par varv och avsluta med ett varv tvärs över och lägg änden under bullen. Lägg dem glest på plåtar med bakplåtspapper, max 12 stycken per plåt. Låt jäsa under bakduk cirka 30 minuter. Grädda bullarna i mitten av ugnen, cirka 8 minuter
Spättafiléerna var väldigt tunna, så det gick jättefort, max en minut på varje sida. Jag åt två bitar fisk, men bara den ena lyckades komma med på bild
Pepparkaksglass med vit choklad och hallon. Pepparkakshus i miniformat. Håll i hatten nu för här kommer en låååång radda smarrigarecept till julens alla glöggmys och helger
Budapestrulle (en sån god klassiker och detta recept går inte att misslyckas med. Vanilj och choklad cupcakes med vaniljfrosting (en gammal klassiker som alltid funkar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.