Stektpanerad fisk. En av de mest populära rätterna där var stekt fisk med kall sås. Det är ju så gott med den saftiga fisken i det frasiga spröda höljet
God festmåltid med fläskfilégryta och stekt kryddat vitkål. Grytan kryddade jag med srirachasås (se bild på flaskan längre ner) och för att hålla ihop smakerna kryddade jag även vitkålenmed samma starka sås
Jag äter gärna stektvitkål som den är tillsammans med en skiva bröd. Låt den fräsa på medelvärme någon minut eller två innan vitkålen och fänkålen tillsätts
Ingredienser Stektvitkål Receptet är för 2 portioner 0,5 st stort vitkålshuvud 1 st vitlöksklyfta 0,5 st röd chili Efter tycke & smak persilja Efter tycke & smak havssalt/himalayasalt Animaliskt fett, ghee eller kokosolja att steka i
Beskrivningen på ugnsstektvitkål kommer här. Jag skulle kunna sitta och käka stektvitkål till fredagsmyset medan resten av familjen käkar godis eller något annat sött
Smaka av med salt och peppar. Strimla vitkålen och lägg i en kastrull. Låt puttra på svag till medelvärme i ca 20 30 minuter under lock. När vitkålen blivit mjuk efter ca 20 minuter så ska dillen ner i kastrullen tillsammans med smöret, blanda om väl och låt puttra ca 5-10 min till men sänk värmen ett snäpp. 800 g vitkål
Servera den ugnsstekta falukorven med potatismos. Fyll mellanrummen med skivad lök och skivad tomat samt ringla över senap, ketchup och toppa med några matskedar bostongurka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.