Stek de panerade torskfiléerna tills de är gyllenbruna. Servera medsmörkokt majs och en citronskiva. Doppa först filén i mjöl, sedan i ägg, och sist ströbröd, krydda med salt och peppar
Blanda ihop potatisoch pepparrot. Rå potatis. Det här var det godaste jag ätit på länge (oftastså säger jag det om all mat jag äter) men det här var verkligen gott och lite annorlunda
Skala och riv morötterna och blanda med yoghurten. Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Blanda ströbröd, mjöl, salt och peppar i en annan djup tallrik
Serverade torskryggenmednykoktpotatisoch svensk grön sparris, tomatbitar och dillemulsionen. Tillsatte neutral olja och körde med stavmixer tills det tjocknade och blev en majonnäsliknande emulsion
Torskryggmedkoktpotatisoch riven pepparrot. Använder du frysta torskryggfiléer så tina dem och torka av dem med hushållspapper så de inte är blöta när du bryner dem i smör
Fiskfilen panerade jag i en klassisk panering med mjöl, ägg och ströbröd. Idag blev det fisk med kraschad potatis i ugn, skolans goda sås ( något omgjord) och syrlig vitlöks sallad
En fin bit torskrygg serverat medkoktpotatis, riven pepparrot och skirat smör. Fisken, en eller två fint skalade ochkoktapotatisar, det skirade smöret och en hög härligt rivig pepparrot
600 g torskrygg 130 g smör salt 900 g delikatesspotatis 2 dl smetana 1 citron, saft + rivet skal färsk pepparrot färsk körvel ev rom (t ex forellrom) smör, till stekning av fisken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.