4 900 g fast potatis Räksås 1 burk räkor i lake (à 360 g) 2 dl gräddfil 2 msk chilisås eller ketchup 1 tsk senap salt och peppar 1 gurka Rödspetta 2 dl vetemjöl 2 dl ströbröd 400 g rödspätta 2 ägg 3 msk smör eller margarin Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
4 port Detta behöver du 1/2 dl vetemjöl 1 dl ströbröd 2 äggulor salt och peppar 4 stora spättafiléer ca 100 gram smör Blanda ihop mjöl, ströbröd, salt och peppar. 4 stora spättafiléer
Stek på medelstark värme i smör. Servera med kokt potatis och lite grönsallad. 6-8 Spättafileér. Blanda vetemjöl, ströbröd, salt och citronpeppar på ett fat och
till och med haft fisktema en hel vecka här på bloggen då jag gick igenom fördelarna med att äta fisk och olika tillagningssätt, som panering, i ugn, i stekpanna och i gryta
Stek i rikligt med smör några minuter på varje sida. Servera med kokt potatis. 1 tallrik med lite vetemjöl. 1 tallrik med ett lättvispat ägg. 1 tallrik med lite ströbröd + salt
Servera gärma med potatismos och. 300 g färsk spättafilé. Stek på 6-7 av 12, d v s medelvärme, i 2-3 minuter på varje sida utan att paneringen bränns (filéerna skall bli gyllenbruna). 300 g färsk spättafilé
Den absoluta höjdpunkten när panerad fisk, potatismos, kall dillsås och ärtor stod på menyn. Jag brukade bokstavligt dränka tallriken med såsen (jag gör det fortfarande)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.