Panerad smörstekt abborre på hemgjort knäckebröd
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4 1 röster

Ingredienser

  • 3 dl grovt rågmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk hjorthornssalt
  • 1 nypa fänkålsfrön
  • 2 tsk salt
  • 1 dl solrosfrön
  • 0,5 dl sesamfrön
  • 2 msk flytande honung
  • 2 dl vatten
  • 2 kg potatis
  • 1 stor näve späda nässlor eller spenat
  • 1 salladslök
  • 1 litet knippe färsk timjan
  • 50 g västerbottenost, i tunna skivor
  • 0,5-1 dl kallpressad rapsolja av finare kvalitet
  • 1 msk smör, till stekning
  • salt
  • 6 abborrfiléer
  • 1 dl rågmjöl
  • 4 msk smör, att steka i
  • 5 dl crème fraiche
  • 4 msk dijonsenap
  • 2 msk honung
  • 1 nypa salt
  • 0,5 citron, saften från
  • 1 knipplök eller salladskök.
  • Knäckebröd3 dl grovt rågmjöl 2 dl vetemjöl 0,5 tsk hjorthornssalt 1 nypa fänkålsfrön 2 tsk salt 1 dl solrosfrön 0,5 dl sesamfrön 2 msk flytande honung ca 2 dl vatten
  • Potatisstomp2 kg potatis 1 stor näve späda nässlor eller spenat 1 salladslök 1 litet knippe färsk timjan 50 g västerbottenost, i tunna skivor 0,5-1 dl kallpressad rapsolja av finare kvalitet 1 msk smör, till stekning salt
  • Abborre6 abborrfiléer 1 dl rågmjöl 4 msk smör, att steka i salt
  • Dijonsenapskräm5 dl crème fraiche 4 msk dijonsenap 2 msk honung 1 nypa salt 0,5 citron, saften från 1 knipplök eller salladskök.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.